Rabia Ben Mesaoud

Coach, counselor, (leer)therapeut, trainer, docent en supervisor

Opleidingen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie

  • Master therapeut ECP (4-jarige opleiding voor integratieve psychotherapie)
  • Klassieke en neoklassieke hypnotherapie
  • Docentenopleiding
  • Supervisieopleiding
  • EMDR

Ook heb ik de post-hbo-opleiding POH GGZ bij Rino Amsterdam gevolgd en bij See True heb ik mijn diploma als mindfulness-trainer gehaald.

$

Bij de Kamer van Koophandel is mijn praktijk geregistreerd onder de naam Therapiepraktijk Ben voor coaching, training, psycho- en hypnotherapie onder KvK-nummer 63692317.

$

Als ECP-therapeut (European Certificate of Psychotherapy) ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister van ECP-therapeuten NVECP.

$

Ik ben ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg RBCZ en ben aangesloten bij de klachtencommissie S.C.A.G.

$

Als therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen).

$

Mijn praktijk is verder geregistreerd bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars (Vertis) en is opgenomen in het Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners (AGBZ) met mijn persoonlijke AGB code.

Ik ben Rabia Ben Mesaoud. Na mijn bachelor in Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gewerkt als hulpverlener in verschillende functies. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring met begeleiding bij persoonlijke groei en effectiviteit, herstel en re-integratie-begeleiding bij stress en burn-out en verwerking van rouw en verlies. Daarnaast heb ik meer dan vijftien jaar ervaring in het geven van trainingen. Ik ben opgeleid als psycho- en hypnotherapeut, waarbij ik mij verder heb gespecialiseerd in onder andere traumaverwerking.

Vanaf 2015 ben ik ook opleider bij de Nederlandse Academie. Ik begeleid met veel enthousiasme studenten binnen supervisie en leertherapie. De combinatie van lesgeven aan aanstaande collega’s en het begeleiden van cliënten vind ik zowel inspirerend als verrijkend.

Met mijn behandel- en trainingsaanbod specialiseer ik bij in het helpen van mensen die aan de slag willen met een of meer van de volgende thema’s:

 

  • Identiteit: Identiteitsproblemen, negatief zelfbeeld, eigenwaarde, onzekerheid, moeite met grenzen aangeven, levensfaseproblematiek, integratie in de samenleving.
  • Stemmingsklachten: sombere en depressieve gevoelens, rouw en verlies, zingeving en trauma.
  • Angstklachten: faalangst, angst voor ziekte, sociale angst, paniekaanvallen, onzekerheid.
  • Stress- en burn-outklachten: lichamelijke en/of mentale klachten, onrust, overspanning, slapeloosheid.