Assertiviteit

Loop je soms vast in de communicatie met anderen (privé, op je werk of beide)? Levert dit je frustraties op? En vind je het lastig om je grenzen op een goede manier aan te geven? Zo ja, dan is deze training voor jou bedoeld.

Werkwijze
In deze training leer je samen met andere deelnemers hoe je een gezonde basis kunt leggen voor je weerbaarheid. Je ontdekt wat je al goed doet en je ontwikkelt nieuwe vaardigheden die je kunt oefenen en eigen gaat maken door ze toe te passen in je dagelijks leven.

Om je proces te faciliteren, maak ik gebruik van verschillende interventies die je helpen om je weerbaarheid op alle gebieden (mentaal, emotioneel en sociaal) te vergroten. Daarnaast speelt de groep een belangrijke rol als spiegel. In de groep leer je om jezelf op een nieuwe, positieve manier te presenteren.

Thema’s
De thema’s die aan bod komen tijdens de training zijn:

  • Assertiviteit als recht en persoonlijke verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid en welzijn
  • Geweldloze communicatie
  • Omgaan met je eigen gevoelens en gedachten
  • Omgaan met hardnekkige overtuigingen
  • Effectief communiceren
  • Conflicthantering
  • Onderhandelen

Privacyafspraak
Alles wat je deelt in de groep is vertrouwelijk. Het is strikt verboden om de inhoud en de verhalen van groepsgenoten  te delen met mensen buiten de groep.

Contra-indicatie
Psychiatrie en verslaving

Aantal bijeenkomsten
De training bestaat uit zes bijeenkomsten van elk twee uur.

Eerstvolgende data
Donderdag 15, 22 en 29 september en 6, 13 en 27 oktober van 18.00 tot 20.00 uur.

Praktische informatie
Kosten: € 397 per persoon voor particulieren. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een lager tarief af te spreken. Bij je intake kan ik je vertellen of je hiervoor in aanmerking komt. Voor bedrijven geldt een aangepast tarief.
Locatie: Randstad 22-161 (gebouw Puur Almere)
Incompany mogelijk voor bedrijven: Ja

 

img

Kennismaken of direct aanmelden

Heb je interesse in de training? Stuur mij dan een bericht. Ik neem contact met je op voor een korte intake waarin ik je extra informatie kan geven over de training en de werkwijze. Samen kijken we vervolgens of deze training geschikt is voor jou.

6 + 14 =