WERKWIJZE

Kennismaking

Heb je interesse in een van mijn behandelingen of trainingen, maar weet je nog niet zeker of het bij je past? Maak dan een afspraak voor een korte, vrijblijvende kennismaking. Dat kan fysiek of digitaal. Ik beantwoord de vragen die je hebt en we ontdekken of we een klik hebben.

Intake

Aanmelden

Wil je gebruikmaken van een van mijn behandelingen of trainingen? Meld je dan telefonisch of via e-mail aan. In overleg plannen we vervolgens een intakegesprek. Ter voorbereiding kun je het intakeformulier alvast invullen.

Intake

Intake

Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid wat jouw hulpvraag is en wat je wilt bereiken met de behandeling of training.

Bij een behandeling bepalen we samen wat de beste aanpak is en stellen we een behandelplan op. Hierin staat hoe we samen aan de slag gaan en hoeveel sessies we waarschijnlijk nodig hebben. Zo maken we heldere afspraken en leggen we een goede basis van vertrouwen. Zijn we het allebei eens met het behandelplan? Dan ondertekenen we de behandelovereenkomst.

Duur-van-de-behandeling

Tijdsinvestering

Mijn behandelingen zijn probleem- en oplossingsgericht, zodat je tussen de sessies door wezenlijke stappen kunt zetten in de praktijk. De duur van een behandeltraject is afhankelijk van je hulpvraag en varieert tussen de vijf en vijftien sessies van een uur. Trajecten van drie sessies zijn echter geen uitzondering. De tijd die we nodig hebben, hangt af van waar je staat in jouw proces en hoe dicht je bij jouw doel bent. We evalueren regelmatig de voortgang van de behandeling en waar nodig stellen we de doelen bij. Bij de afronding van de behandeling bespreken we het resultaat en hoe je dit kunt blijven toepassen en volhouden. Daarna sluiten we het traject af.

Bij mijn trainingen staat het aantal sessies vast. Heb je daarna nog hulpvragen waar je mee aan de slag wilt? Dan bespreek ik graag met je wat ik nog voor je kan betekenen.

img

Sessies online

Het is mogelijk om sessies online te laten plaatsvinden. We maken dan gebruik gemaakt van een beveiligde beeldbelverbinding. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als de afstand naar de praktijk te groot is of omdat je het fijn vindt om praktijksessies af te wisselen met sessies online. Overigens zijn niet alle hulpvragen even geschikt voor een online aanpak. We bespreken samen wat mogelijk is en wat bij jouw situatie past.

 

img

Behandeling in het Engels, Arabisch of Berbers

Therapiepraktijk Ben biedt behandelingen aan in het Nederlands of in een van de volgende talen: Engels, Arabisch of Berbers. Mijn trainingen zijn allemaal in het Nederlands.

Stuur mij een bericht:

6 + 15 =