Stress en burn-out

Een burn-out hebben, betekent opgebrand zijn. Het wordt vaak omschreven als: de accu is leeg. De klachten die je kunt ervaren zijn zowel fysiek als mentaal van aard: spanningsklachten, slecht slapen, blijven denken aan van alles en nog wat, verlies van interesse in dingen en mensen, angsten en paniekaanvallen, het gevoel overweldigd te zijn en je prikkelbaar voelen. Deze klachten kunnen zo heftig zijn dat je niet meer optimaal kunt functioneren. In een groepstraining kan ik je begeleiden bij je herstel.

Thema’s
De thema’s die aan bod komen zijn:

  • Wat is een burn-out?
  • In- en externe factoren bij een burn-out
  • De energiepijlers om je energieniveau omhoog te trekken
  • Hechtingstijlen en kans op een burn-out
  • Mindfulness en acceptatie- en toewijdingstherapie in zelfzorg
  • Omgaan met emoties en gedachten
  • Communicatiestijlen en grenzen stellen
  • Hulp- en stressbronnen en een preventieplan maken

Werkwijze
We starten de training met een kennismaking, individuele doelen voor de training en het maken van werkafspraken. Tijdens de training gebruik ik verschillende werkvormen en interventies. Hierbij kun je denken aan psycho-educatie mindfulness, kleine individuele schrijf- of tekenopdrachten en met elkaar oefenen in rollenspelen.

Wil je liever individueel met mij aan de slag om je stress- en burn-outklachten aan te pakken? Kijk dan ook eens op de pagina’s over individuele coaching of counseling bij stress en burn-out. Weet je niet zeker of een individuele aanpak of een groepsaanpak beter bij je past? Neem dan eerst eens vrijblijvend contact met mij op voor een korte kennismaking.

Doel van de training
Dat je zowel fysiek als mentaal herstelt en weer grip hebt op de situatie.

Privacyafspraak
Alles wat je deelt in de groep is vertrouwelijk. Het is strikt verboden om de inhoud en de verhalen van groepsgenoten  te delen met mensen buiten de groep.

Contra-indicatie
Psychiatrie en verslaving

Aantal bijeenkomsten
De training bestaat uit zes bijeenkomsten. De eerste drie duren anderhalf uur en de laatste drie duren twee uur. Het groepsdynamische proces is een instrument om stappen te maken in je herstelproces.

Eerstvolgende data
Donderdag 15, 22 en 29 september en 6, 13 en 27 oktober van 10.00 tot 11.30 of 12.00 uur.

Praktische informatie
Maximaal aantal deelnemers: 8
Kosten: € 397 per persoon
Locatie: Randstad 22-161 (gebouw Puur Almere)

img

Maak een afspraak voor een intake

Heb je interesse in de training? Stuur mij dan een bericht. Ik neem contact met je op voor een korte intake waarin ik je extra informatie kan geven over de training en de werkwijze. Samen kijken we vervolgens of deze training geschikt is voor jou.

5 + 2 =